25 januar, 2009

Bildeutfordring


"Finn det sjette bildet i den sjette mappen din, og vis det på bloggen" var utfordringen jeg fikk av Ninni. Vel, bildene mine ligger sortert på dato i et mapper-i-mapper-system, så slik ble det: mappe nummer 6 ble 2008-mappen - og mappe nummer 6 der igjen ble 2008_06 - altså juni. Bilde nr. seks i den mappen ser dere her: Mine øyenstener, oppstilt for mor på et av de bedre bildene i vanskelig fullt sollys en tidlig dag i juni.

Ja, de er tvillinger. Nei, de er ikke så veldig like :-)

I bakgrunnen blomstrende syriner og allium aflatunense.
Joda, jeg kjenner jeg gleder meg litt til våren nå :-)

Jeg sender utfordringen videre til Olstad - Anniche - Haust - M&Co - Anemone - Albertines verden - men bare hvis dere har lyst!

Ellers har jeg fått en hyggelig award fra Anne på Moseplassen! Jeg takker ærbødigst for den og er glad bloggen kan være til inspirasjon for noen - tror awarden har gjort runden hos de fleste jeg kjenner, så jeg nøyer meg med å si tusen takk.

24 januar, 2009

Inspirert!

Bilde fra Flickr - BarefootGardener

Jeg har vært på staudeseminar - en fantastisk og inspirerende opplevelse for en som er både landskapsarkitekt og hagegal. Seminardagen er så flott og riktig beskrevet av Maria i Marias have og himmel, at jeg sender dere videre dit for å lese.

Men jeg vil jo gjerne at dere hageglade som av en eller annen uforståelig grunn ikke var der også skal bli litt inspirerte. Piet Oudolf har nemlig flotte hjemmesider med masse inspirerende bilder fra anlegg han har vært med på. Sjekk spesielt under photographers, for fantastiske bilder!

Enköping kommun - kan vi kalle den Nordens staudehovedstad? - har også fine nettsider med både kart og beskrivelser, samt bilder fra parkanleggene, hvorav Drömparken nok er den mest kjente. Fra Drömparken kan du også finne vakre bilder på Flickr.

Jeg er altså så inspirert! Bare synd at snøen laver ned. Det blir nok lenge til jeg kan ut og spa i hagen. - Men det er en fin ting med ny snø - så i morgen skal jeg ut og trampe opp nye linjer i hagen og prøve meg litt frem. Tegne i skala 1:1 - rett og slett!

17 januar, 2009

Springcleaning!

Jeg er ikke så nøye på å få alt reint før jul, - da er det så mørkt og velduftende i huset likevel - men jeg prøver å få tatt en liten runde med kluten når jula ryddes vekk en gang før påske. Nå er jula nesten helt borte hos meg også, den er stuet sammen i den avlukkede finstua og i morgen forsvinner pynten ned i sine esker om alt går etter planen.

Da jeg tok vekk jula fra kjøkkenet tok jeg samtidig en liten vaskerunde der. Og det var da jeg nok en gang ble minnet på grunnen til at jeg aldri bør høre på min mann i interiørspørsmål igjen. Da kjøkkenet vårt i sin tid ble bygget gikk diskusjonen om skap til taket eller ikke høyt i Pulsatilla-heimen. Jeg mente det var både praktisk og fint med skap til taket, mannen min syntes det ikke - det var han ikke vant til, nemlig (jeg er jo bondekone og bønder er vel kjent for å være litt ... eh... tradisjonelle?). Jeg har aldri vært så stri og vrien av meg, og lot meg overtale. Og det angrer jeg altså på hver gang det skal gjøres rent oppå disse kjøkkenskapene. At jeg kunne være så dum? Nei, note to self: stå for det du tror på og ikke gi deg når du vet du har rett...

Nå ser det ikke så aller verst ut med noen av våre gamle blågrå Höganäs-krukker der oppe, men fysj så seigt og ekkelt det blir. Og så unødvendig. *sukk*


Jeg trøster meg med et lite fargefyrverkeri på kjøkkenbordet - ranunkler er så flotte, men jeg klarer ikke å få dem til å stå så lenge. (og som dere kan skimte bak ranunklene er det tidligere omtalte kjøkkendillemaet mitt rett og slett skjult under en voksduk - jeg er fortsatt rådvill på hva jeg skal gjøre med det rosaflekkede bordet)

12 januar, 2009

Plantebord og annet nytt fra Secrets De Potager

Endelig kan vi tilby den vakreste plantebenken jeg har sett! Praktisk er den også, med eget brett for plantingen og å legge fra seg utstyret. Laget i rustikk tre, malt i grått, med dyp og fin kasse i sink til jord. På hyllen under er det plass til krukker og utstyr.

Den vakre bestikk-kassen laget i samme stil er endelig på lager igjen - perfekt til utekjøkkenet - og den trenger slettes ikke brukes kun til bestikk! Perfekt til å holde orden i sysakene eller tegnesakene er den også.

Nye deilige dufter trenger vi i vintermørket, og nå har vi fått inn fine duftbrennere i tillegg til duftposer og vakre duftlys. Alt i de deiligste dufter inspirert av kjøkkenhagen. Som vinterduft passer spesielt "Un hiver au Potager" - vinter i kjøkkenhagen - godt.

Alt fra en av våre favorittleverandører, Secrets Du Potager, som lager alle sine produkter inspirert av kjøkkenhagens dufter, smaker og farger.

08 januar, 2009

Sommerlengting (skywatch friday)


Januarkulda har virkelig satt seg i dypt inn i beinmargen. Her hos oss har det vært vakre klare dager så langt i det nye året. Men akk så kalde! Heldigvis for både hagen og hagedamen har det blitt litt mildere det siste døgnet. Det er ikke fritt for at jeg drømmer meg tilbake til sene lune sommerkvelder som har vært og drømmer om de som kommer.

Dagens bilder er fra øya Koster like utenfor Strömstad, som Hem och Lycka skriver så lengselsfullt om. Koster er en virkelig skjærgårds- og sommeridyll. Mon tro hvordan det er å bo der nå midt på vinteren?

January is still freezing cold in my part of Norway. It makes me long for long, light and warm scandinavian summernights. Pictures from the Swedish island Koster taken summer of 2008.

More magnificent images of the sky here!

02 januar, 2009

Hvem trenger fyrverkeri... (Skywatch friday)



når nyttårshimmelen ser slik ut, helt gratis? Utsikten fra min hage ved solnedgang nyttårsdagen 2009
(who needs fireworks with a sky like this? - this is the view from my garden at sunset january 1. 2009)


Go and check out more Skywatch images at the Skywatch Site!