10 februar, 2009

Frøken fluffy, mitt bidrag til frøken vinterhage

Februar kom med masse snø til oss og hagebenken ved inngangen har en fluffy hvit pute. Frøken Fluffy er vakker og hvit å se på men jeg vil tro den er kald å sitte på. Dette bildet blir mitt bidrag til Frøken Vinterhage-konkurransen som Moseplassen arrangerer.

Vinterdrivhuset mitt er ikke oppvarmet som dere ser. Men det har da sin skjønnhet som et element i vinterhagen likevel.Ønsker dere alle en god vinteruke! Husk ull innerst når dere er i hagen :-)

04 februar, 2009

Blomstring på soverommet



I dag tar jeg dere med inn i "det aller helligste". Ikke vet jeg om dette kan ha noen allmenn interesse, men jeg tenkte altså å vise dere vårt blomstrende soverom. På en måte blir det jo en fortsettelse av temaet "ta hagen med inn"!
NIB lurer de på om roser er vårens trend? Jovisst er roser fint, men jeg valgte altså orkideer på mitt soverom. Som tidligere nevnt har jeg en traust (men akk så skjønn) mann, så konsepter som fondvegger og den slags var ikke godkjente da vi flyttet inn for syv år siden (hva, ulike vegger i samme rom? umulig!). Så dermed er hele rommet blomstrete. Heldigvis har vi to brannvegger som er hvitmalte der inne, og jeg holder meg til ensfargede tekstiler, ellers kunne nok rommet blitt litt intenst. Jeg går med skumle tanker om å male en vegg enten kremhvit eller i den duseste grønne fra tapetet en vakker dag mannen er ute av huset, men hysj, ikke si det til noen ;-) Etter syv år er det vel på tide jeg får viljen min? Men jeg er fortsatt veldig glad i orkidetapetet, som er en klassiker fra Sanderson - så det blir bare en vegg som males over i så fall.
Vi er også så gammeldagse at vi har vask på soverommet (nok en av mannens underfundigheter - men det kan vel komme godt med når vi om noen år har to tenåringsjenter som okkuperer badet) Om ikke den er så mye i bruk, synes jeg den er en vakker innredningsdetalj. Nattbordet bodde i huset før vi flyttet inn, det samme gjorde den store kommoden. Nattbordene var så slitte at de måtte vi lute, foreløpig har jeg latt dem forbli umalte.Så? Er det trendy med alle slags blomster eller er det bare roser som er hot? Og har du tips til en fin farge til en ensfarget fondvegg?

01 februar, 2009

Ta med hagen inn...


Ja, det har jeg gjort her - jeg lot en potte med takløk (sempervivum) som jeg ikke fikk somlet meg til å plante i sommer bli med inn da høsten kom. Satte den rett i en leirpotte i solvinduet over panelovnene, der ingenting vil trives. Men takløken klarer utfordringen, selv med vann bare en sjelden gang. Jeg synes den gjør seg riktig godt som stueplante enn så lenge - spesielt i ettermiddag da det endelig kom et glimt av sol også.

Hippeastrum, eller Amaryllis som den kalles populært, er jo den store juleblomsten, men jeg synes de er så vakre at de gjerne kan blomstre hos meg både før og etter jul. Dagens bilde i bloggen er en med navnet 'Nymph' hvis merkelappen var riktig.